Een beslagen spiegel - Blog

Oplossing voor een beslagen spiegel

Ook u zult het herkennen, een beslagen spiegel in de badkamer. Na een heet bad of een fijne douche even  in de spiegel kijken gaat vaak niet omdat de spiegel beslagen is. Droogwrijven helpt maar kort en vaak krijgt u er vlekken of strepen van. De oplossing is dichtbij: spiegelverwarming. Met deze simpele oplossingen houdt u uw spiegels condens vrij. Spiegelverwarming is eenvoudig te installeren, binnen no-time kan deze luxe voor u realiteit zijn. 

Spiegelverwarming bestaat uit anti-condens spiegelverwarmingselementen die ervoor zorgen dat de spiegel niet meer beslaat. De elementen zetten elektriciteit om in warmte. De spiegel wordt verwarmd en daardoor blijft deze condens vrij. De spiegelelementen zijn na ongeveer drie tot vijf minuten voldoende opgewarmd om de spiegel condens vrij te houden. Dus als u het bad uitstapt of onder de douche vandaan komt is de spiegel niet meer beslagen!

 

Spiegelelementen van Q24U

De spiegelelementen van Q24U zijn zelfklevend en zeer eenvoudig aan te brengen op de achterkant van de spiegel. Zorg bij het aanbrengen van de elementen dat de achterkant van de spiegel droog en vetvrij is, om te voorkomen dat het zelfklevend spiegelelement niet goed hecht. Daarnaast mogen er geen schuren in de achterkant van de spiegel zitten en mag de achterkant van de spiegel niet beschadigd zijn. Breng het spiegelelement een aantal centimeters vanaf de buitenrand van de spiegel op de spiegel aan. Zorg ervoor dat het element zonder bubbels wordt aangebracht. Aansluiting kan direct op het lichtnet of via een verlichtingsschakelaar in de badkamer. 

De Spiegelelementen zijn leverbaar in verschillende maten en vormen (rond, rechthoekigovaal of vierkant). Mocht u materiaal overhouden bij bijvoorbeeld een ronde of een ovale spiegel, dan kunt u dit wegsnijden tot 20mm vanaf het elektronische element. Daarnaast leveren wij ook maatwerk. U kunt de gewenste afmetingen aan ons doorgeven en vervolgens zal het verwarmingselement naar uw wens gefabriceerd worden.

Tenslotte nog een tip: het is aan te bevelen om de spiegelverwarming aan te sluiten op de lichtschakelaar van de badkamer. Hierdoor wordt de badkamerspiegel niet continu verwarmd en kunt u stroom besparen.

 

Vind onze webshop op https://www.spiegelverwarming4u.nl/